Geboren te Apeldoorn in 1950. Haar vader was kunstschilder en dat heeft haar altijd geïntrigeerd. Na allerlei creatieve omzwervingen is zij in 1990 zelf ook gaan schilderen. Het aquarelleren trok haar in eerste instantie erg aan maar na enkele jaren had zij de behoefte om andere technieken te verkennen. In 1994 heeft zij zich daarom ingeschreven bij de Vrije Academie te Nunspeet om met o.a. acrylverf verder te gaan. Daar heeft zij ook kennis gemaakt met beeldhouwen.

 Ze is begonnen met hout en steen. Later is zij overgegaan in het werken met was, wat onmiddellijk haar hart heeft gestolen. Zo zijn de eerste bronzen beelden ontstaan.
Nadat zij een opleiding heeft gevolgd bij een gerenommeerd bronsgieter is ze daar geregeld te vinden om haar beelden zelf af te werken.
Naast het beeldhouwen schildert zij ook graag en geeft zij schilderlessen en workshops in haar eigen atelier.
Zij heeft een heel intuïtieve manier van werken, blanco beginnen en met fijne muziek en een grote pot thee het “gewoon laten gebeuren”. Tegenwoordig werkt ze met acrylverf. Doordat deze verf snel droogt kan ze het gevoel van het moment in haar schilderijen vastleggen.
Cirkels zijn een veelvuldig terugkomend thema in haar schilderijen en bronzen. Een cirkel is als het leven zelf. Oneindig gaat het door, leven, dood en steeds weer nieuw leven.
De belofte van een weerzien of van een nieuw begin.
Een cirkel is zo voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron.
Zo zijn ook de eerste serie bronzen dansfiguren met cirkels ontstaan. Doordat de sierlijke, wat uitgerekte en sterk vereenvoudigde figuren vaak net op het punt lijken te staan om een volgende stap te maken, zit er een grote mate van beweging in deze beelden. Haar laatste beelden zijn een combinatie van brons met cirkels van RVS, waar figuren in en op kunnen voorkomen. Het koele matte staal geeft een prachtige tegenstelling in kleur en gevoel met de zachtere vormen en kleuren van het brons. Zij versterken de zeggingskracht van het beeld.
Opgegroeid met dieren en liefde voor de natuur is zij geregeld te vinden in de bossen rond Loenen. Ze is een echte “jutter” overal ziet ze de schoonheid van vormen en lijnenspel en probeert ze zo een emotie vast te leggen in een beeldvorm.
Daardoor ontstaan unieke expressies, die allemaal hun eigen verhaal vertellen.
Voor meer informatie zie groep “NIEUWS”, www.arthuus.nl en www.miekediekmann.nl.